Heeft je paard, hond of kat last van te harde of dunne ontlasting, winderigheid, een opgeblazen buik, of andere spijsverteringsklachten? Is er sprake van onder- of overgewicht, insuline resistentie of diabetes? Heeft je dier te veel of te weinig energie, kan het moeilijk ontspannen, zijn er hormonale klachten of vormen van bevangenheid? ? En wil je hier gerichte verbeteringen in aanbrengen? Laat je voeding dan eens door mij nakijken en optimaliseren. 

Voeding speelt namelijk een belangrijke rol in gezondheid en welzijn.

Goede voeding werkt gezondheidsbevorderend en levert niet alleen de juiste, maar ook voldoende, bouwstenen en grondstoffen die zorgen voor het behoud en herstel van allerlei functies en structuren in het lijf.

Wanneer er spijsvertering- of stofwisselingsklachten zijn, kan het zijn dat niet alle voedingstoffen die je dier nodig heeft, worden gedekt door je huidige voeding, óf niet in de juiste verhouding! 

Ik kijk daarbij niet alleen naar de dekking van de basis behoefte, maar ook naar de individuele behoefte van jouw paard, hond of kat. De individuele behoefte kan namelijk anders zijn door sport, erfelijke factoren, leefomstandigheden , stress, ziekte en medicijn gebruik. Met andere woorden, de lichamelijke belasting bepaald de behoefte aan extra voedingstoffen, en wat hiervoor optimaal is.