Is je paard stijf, scheef of onregelmatig? Staat of beweegt hij anders dan normaal? Of is ze wel eens gevoelig op delen van haar lijf? Is er veel spierspanning, zit hij vast of zit er ergens vocht? Dan kan een EMMETT behandeling helpen! 
Ook als er recent iets is gebeurd, (oude) blessures steeds weer opspelen of er sprake is van pijn die zorgt voor bewegingsbeperkingen, geeft deze techniek snel verbeteringen.

Door verschillende factoren kunnen de bewegelijkheid, houding en gevoeligheid van je paard veranderen. Denk aan een klap, val, of stoot, uitglijden of verstappen, een ongeluk of operatie, maar ook stress, over- en verkeerde belasting. Dit komt omdat bij het opvangen hiervan, spanning ontstaat in de spieren en fascie of fascia.

Dit laatste is een bindweefselnetwerk dat allerlei weefsels met elkaar verbindt. Alle botten, gewrichten, organen, maar ook hersenen, hart, bloedvaten en spiervezels worden hiermee omringd, en met elkaar verbonden. Het zorgt voor samenhang, informatie uitwisseling, houding en beweeglijkheid.

Wordt de ontstane spanning niet op tijd opgeheven, dan beïnvloed deze de prikkelgeleiding, bloed- en lymfedoorstroming, uitwisseling van voedingsstoffen en hormonen. Hierdoor kunnen stijfheid, scheefheid, onregelmatige beweging, pijnklachten, en zelfs het disfunctioneren van organen ontstaan.

Heeft jouw paard dit soort klachten of wil je dit soort klachten voorkomen? Dan kan een EMMETT behandeling helpen. Met behulp van de EMMETT techniek kan ik deze spanning namelijk onmiddellijk opheffen en zorgen voor ontspanning, functie verbetering en pijnvermindering. Het verbetert daarnaast de balans, houding, gangenwerk en prestaties, en versnelt het herstel bij blessures.

Emmet techniek zet ik in voor de behandeling van: 
- stand- / houdingsveranderingen
- bewegingsbeperkingen
- overmatige spierspanning 
- gevoeligheid en pijn
- en (oude) blessures