Wil jij de basis gezondheid van je paard verbeteren?

Dan is het om te beginnen belangrijk dat de basis van het rantsoen voor jouw paard in orde is. Dat betekent in 1e instantie voldoende ruwvoer van een goede kwaliteit.
Voor hooi, voordroogkuil en gras van Nederlandse bodem geldt voor de meeste paarden echter:

Hierdoor kunnen er op den duur tekorten en/of overschotten ontstaan met ongewenste effecten en is het bijna niet mogelijk om je paard of pony op de lange termijn gezond te houden op gras en/of ruwvoer alleen.

Maar zonder inzicht in de vitaminen en mineralenbalans, én de behoefte van jou paard maakt het voeren van welk merk en hoeveelheid krachtvoer, balancer of supplement dan ook, daarnaast vaak niet veel beter.

Om je paard in zijn voedingsbehoefte te voorzien is het dan ook belangrijk dat zijn menu op basis van de voedingstoffen in zijn ruwvoer verder aangevuld en uitgebalanceerd wordt.  En het juiste aanvullen, kan eigenlijk alleen als je weet wat er mist, te veel of in de verkeerde verhoudingen in het menu voor jou paard zit. Anders is de kans groot dat je paard niet alle vitaminen, mineralen, sporenelementen en aminozuren in de juiste hoeveelheden binnen krijgt. Met als gevolg tekorten of overschotten die van invloed zijn op de basis gezondheid van je paard of pony, wat zich kan uiten in:

Om problemen te voorkomen, het juiste te voeren en een goede basis gezondheid te realiseren is het dus van belang om te weten wat er te veel, te weinig of in de verkeerde verhouding in het menu van jouw paard aanwezig is. Én deze afwijkingen vervolgens zo goed mogelijk uit te balanceren.

Hierbij kan ik je helpen. Wanneer je een voedingsconsult aanvraagt maak ik voor je inzichtelijk waar de tekorten, overschotten en verkeerde verhoudingen zitten in het rantsoen van jou paard en krijg je een onafhankelijk advies in welke opties je hebt om deze te herstellen en weer in balans te brengen. Zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw paard de juiste hoeveelheid van alle voedingstoffen binnen krijgt die zijn / haar specifieke behoefte dekt.